top of page

Projelerle Maker Öğrenciliği Kitabı Çıktı!


Sevgili gençler!


Sizler, yapay zekâyla içe içe yaşayacağınız, teknolojinin baş döndürücü bir hızla ilerlediği dijital bir dünyaya doğdunuz. Yapay zekâ teknolojilerini kullanan değil, üreten toplulukların içinde yer alanların fark yaratacağı bir çağdasınız. Bu konuda yetkinliklerinizi geliştirmenin yolu üretim kültürüne dahil olmanızdan geçiyor.

Sizlerin kendinizi gerçekleştirmeniz merak ve hayalinizi eyleme dönüştürmenizle mümkün olacak.

Üniversite ve lise yıllarımda programlama dersi benim için tam bir kâbustu, bir türlü anlayamıyor, bu konuda yeteneğimin olmadığını, ya-pa-ma-ya-ca-ğı-mı düşünüyordum. Çünkü bize verilen programlama eğitimi sanki anlayamamamız üzerine kuruluydu. Bizde oluşturulan bu algının sebebi belki de neyi nasıl öğretmesi gerektiğine kafa yormayan eğitimcilerdi.


Bugüne kadar sizi de bu işlerin zor olduğuna ve bu anlamda fark yaratabilmek için sihirli yeteneklere sahip olmanız gerektiğine inandırmış olabilirler. Ama artık işler değişti. Bilgi her yerde! Bilginin bu kadar ulaşılabilir olduğu çağımızda, başarılı olmanın anahtarı; yaparak, yaşa- yarak öğrenmekten, hayal etmekten, meraklı olmaktan, hata yapmaktan korkmayarak çok çalışmaktan geçiyor. Özel bir yetenek sahibi ya da dâhi olmanıza gerek yok.

Bu kitap, 21. yüzyıl dünyasında yer alabilmenizi sağlayacak yetkinlik ve becerilerinizi geliştirerek hayal ettiğiniz projeleri yapmaya adım atmanız için ihtiyacınız olan motivasyon, teknik bilgi ve yaklaşımlara en kolay şekilde erişebilmeniz adına yazıldı.


Kitaptan kazanacağınız deneyimler;


Yaratıcılığınızı ortaya çıkaracak.


Heyecanınızı tetikleyecek.


Yaparak, yaşayarak öğrenmenizi sağlayacak.


İnovasyon sürecinde yer almanızı sağlayacak.


İçinizdeki girişimciyi harekete geçirecek.


Üretmenin tüketmekten daha keyifli olduğunu fark etmenizi sağla- yacak.


Kendi projelerinizi tasarlarken kritik düşünme ve problem çözme becerinizi geliştirecek.

Maker projelerindeki adımları takip ederek hem programlamanın temellerini hem de elektronik devre programlamayı yaparak, yaşayarak öğrenecek, mekatronik alanında kendinizi geliştireceksiniz. Tasarım odaklı düşünme teknikleri, hayal ettiğiniz projeleri bilimsel yöntemlerle tasarlamanızı sağlayacak.

Proje bazlı bir eğitim içeriği ile öğrenecekleriniz sizin için doğru bir başlangıç olacak. Kitaptaki projelerin yanı sıra size verdiğim web sitelerinden ve YouTube kanallarından kendinizi geliştirmeye devam etmelisiniz. Daha önceden yapılmış örnekleri denemeli, bu yolla farklı araçların programlanmasını öğrendikten sonra, kendi bilgi ve fikirlerinizi denediğiniz uygulamalarda kullanarak inovasyon sürecinde yer almalısınız.

Kodlama ile ilgili temel bilgileri projeleri yaparken uygulamalı olarak öğreneceksiniz. Böylece ileride farklı programlama dillerini öğrenmek için altyapınız da hazır olacak. Kitaptaki kodların açıklamaları çok sade bir dille verildi, rahatlıkla anlayabileceksiniz ve bu sayede kodlama öğrenmenin aslında ne kadar kolay olduğunu fark edeceksiniz. Uygulamaları yaptıkça bir sonraki projeye geçmek için sabırsızlanacaksınız.

Empati kurun, araştırın, fikir üretin, yapın, paylaşın! İçinizdeki mucidi uyandırın! Haydi, başlayalım!

bottom of page